Friends in BikesBusiness is de grote gids van leveranciers, merken en producten in de fietsenbranche. Samengesteld door de redactie van de vakinfo-bron Bikesbanc en het vakblad BikesBusiness.
De leveranciersbedrijven kunnen zich actief presenteren naar de branche en als Partners van Bikesbanc meewerken aan een omvangrijk informatief profiel. Waarin bestaande en potentiële zakenpartners zich gedegen kunnen informeren over het betreffende bedrijf. Bedrijven kunnen er ook voor kiezen om als Friend mee te werken aan een meer compact profiel.
Overige, al dan niet bekende bedrijven zijn opgenomen in een beknopt Editorial Profiel (EP).
Ga direct naar:
BikesBusiness is het lekker leesbare glossy vaktijdschrift voor ondernemers en verantwoordelijke managers in industrie, groothandel, dienstverlening en detailhandel in de fietsbranche.
Abonnement: Het abonnement op BikesBusiness is inbegrepen in het lidmaatschap van Bikesbanc. Dit lidmaatschap kost slechts €. 75,- per jaar en kan altijd tot een maand voor de vervaldatum worden opgezegd.
Adverteren: BikesBusiness is een commercieel vakblad met offline en online publicaties binnen de fietsbranche.
BikesBusiness biedt haar adverteerders een hoog bereik en een hoge attentiewaarde tegen uiterst gunstige tarieven.
Voor meer informatie over onze aantrekkelijke mogelijkheid voor offline en online adverteren, neem contact met ons op:
E-mail: info@bmghandelsmedia.nl
Het nieuws staat bol van oorlogen en crises. De hele wereld staat in brand, het klimaat verandert. Kortom, veel mensen zien vooral donkere tijden. Wie wat meer licht wil zien, moet zijn mentale immuunsysteem versterken.
Tekst: Erik van der Does de Bye
Volker Busch (52) is in Duitsland een bekende psycholoog. Hij begeleidt mensen die te maken hebben met ernstige depressies. In enkele boeken laat hij op een wetenschappelijk verantwoorde en toegankelijke manier zien wat gevoelens als onzekerheid, uitputting en ondergang met ons doen, maar ook wat je eraan kunt doen om de zon weer te zien schijnen: werken aan het mentale immuunsysteem.
Mentaal weerbaar
“Het trainen van je mentale immuunsysteem werkt in principe hetzelfde als fysiek fit blijven”, aldus Busch. “Door mentaal weerbaar te blijven, voel je jezelf minder geraakt bij misplaatse opmerkingen en laat je je niet meer zo sterk beïnvloeden door mensen met een slecht humeur. Slecht nieuws brengt je dan minder van je stuk.”
“Tegenslag is goed voor kinderen”, zo gaat Busch door. “Tegenwoordig zijn veel ouders veel te beschermend. Daardoor worden kinderen steeds later zelfstandig en leren zij niet met onverwachte tegenslagen om te gaan. Terwijl tegenslagen er juist voor zorgen dat kinderen oplossingsgericht leren denken. Als ze alleen naar school gaan en hun fiets krijgt een lekke band, dan komt het op hun creativiteit aan; dus niet op het bekende ‘Mam, ik heb een lekke band, kun je me komen halen?’”
Jong geleerd is oud gedaan. Volwassenen doen er goed aan steeds weer onbekende wegen in te slaan. Dat kan letterlijk, bijvoorbeeld door in een park of bos niet steeds dezelfde route te nemen. Dit is niet alleen zinvol voor je psyche, maar kan ook gewoon heel leuk zijn. Wie nooit iets nieuws probeert – ook niet als ondernemer – staat stil. En stilstand is achteruitgang.”
Creativiteit en humor
Busch adviseert mensen iets te doen: tuinieren, schilderen of knutselen bijvoorbeeld. In onze branche hebben veel mensen dan al een voordeel: het sleutelen aan tweewielers stimuleert creativiteit en oplossingsgerichtheid ook al. Maar om de dagelijkse sleur te doorbreken is het ook voor fietsprofessionals goed om regelmatig iets anders te doen. “Het doet veel mensen goed aan het eind van de dag iets te kunnen laten zien wat ze zelf gemaakt hebben.”
Met humor versterk je je weerbaarheid ook aanzienlijk. Busch maakt echter een onderscheid tussen humor en ‘gewoon lachen’: “Lachen is gezond, maar humor is veel meer. Met humor maak je jezelf deel van iets, waardoor je kunt relativeren. Je doet als het ware een stap naar achteren zodat je niet alleen het probleem, maar ook de context beter ziet. Als je dan zelf een fout maakt, blijft die niet tussen de oren zitten. Door humor en relativering ervaar je dat jij meer bent dan alleen de fout, of de crisis.”