Friends in BikesBusiness is de grote gids van leveranciers, merken en producten in de fietsenbranche. Samengesteld door de redactie van de vakinfo-bron Bikesbanc en het vakblad BikesBusiness.
De leveranciersbedrijven kunnen zich actief presenteren naar de branche en als Partners van Bikesbanc meewerken aan een omvangrijk informatief profiel. Waarin bestaande en potentiële zakenpartners zich gedegen kunnen informeren over het betreffende bedrijf. Bedrijven kunnen er ook voor kiezen om als Friend mee te werken aan een meer compact profiel.
Overige, al dan niet bekende bedrijven zijn opgenomen in een beknopt Editorial Profiel (EP).
Ga direct naar:
BikesBusiness is het lekker leesbare glossy vaktijdschrift voor ondernemers en verantwoordelijke managers in industrie, groothandel, dienstverlening en detailhandel in de fietsbranche.
Abonnement: Het abonnement op BikesBusiness is inbegrepen in het lidmaatschap van Bikesbanc. Dit lidmaatschap kost slechts €. 75,- per jaar en kan altijd tot een maand voor de vervaldatum worden opgezegd.
Adverteren: BikesBusiness is een commercieel vakblad met offline en online publicaties binnen de fietsbranche.
BikesBusiness biedt haar adverteerders een hoog bereik en een hoge attentiewaarde tegen uiterst gunstige tarieven.
Voor meer informatie over onze aantrekkelijke mogelijkheid voor offline en online adverteren, neem contact met ons op:
E-mail: info@bmghandelsmedia.nl
Hoe ziet de perfecte fiets voor de mobiliteitsmix eruit? Bergamont-ontwikkelaar Christian Thill legt de uitdagingen van het dagelijkse woon-werkverkeer uit.
Tekst: Dimitri van Moerkercke
Voor Bergamont als fietsfabrikant moet er slechts één vervoermiddel zijn: de fiets?
Christian Thill: “Niet helemaal. Hoewel we allemaal door de wol geverfde fietsnerds zijn, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat we ook tegenstanders van andere vervoermiddelen zijn. Uiteindelijk, als je de mobiele transformatie wilt bevorderen, moet je denken in termen van een netwerk en ervoor zorgen dat verschillende mobiliteitsconcepten en -oplossingen elkaar perfect aanvullen en samen optimaal functioneren.”
Je noemt het onderwerp intermodaliteit, de combinatie van verschillende vervoersmogelijkheden. In hoeverre bent u bezorgd om de kenmerken van auto, bus en trein?
“Ik denk dat dit op twee niveaus speelt. Aan de ene kant moet je je afvragen met welke parameters in het openbaar vervoer (zoals specificaties, beperkingen, voorschriften, etc.) meteen aan het begin van een project rekening moet worden gehouden. Anderzijds moeten we steeds de actuele ontwikkelingen van het vervoersbeleid in het oog houden, zodat toekomstige producten perfect geïntegreerd kunnen worden in een infrastructuur die voortdurend verandert.”
Deze observaties vloeien door in de modelplanning. Welke e-bike is de perfecte aanvulling op de triade van auto, bus en trein?
“Compacte, lichte of zelfs opvouwbare concepten zijn hier duidelijk in het voordeel. Uiteindelijk ben je natuurlijk altijd op zoek naar een perfect compromis tussen goede rijkwaliteiten in combinatie met andere vervoermiddelen, en optimale waarden op het gebied van veiligheid, rijeigenschappen en autonome actieradius. Dat laatste is overigens belangrijker voor ons bij de ontwikkeling, want we proberen niet de perfecte modal-splitfiets te bouwen, maar gewoon een perfecte fiets te ontwerpen die in elke situatie uitstekend functioneert.”
De integratie van vervoerstypen klinkt verleidelijk op papier. In veel steden mag ik echter niet eens de tram of bus nemen met mijn fiets of e-bike tijdens de spits…
“Dat is inderdaad een probleem. Het beperkt in ieder geval de vrije keuze bij de aanschaf van een fiets. Met de PAUL-E, onze opvouwbare e-bike, kunnen we dit probleem gemakkelijk omzeilen, want opgevouwen tot compacte afmetingen wordt de e-bike een stuk bagage en kan hij gemakkelijk gratis mee in de bus of trein.”
Vaak is er in steden ook een probleem met fietsparkeerruimte. Zowel thuis als bij het werk. Hoe groter en zwaarder de fiets, hoe ingewikkelder de oplossing. Of is er een eenvoudige?
“In feite ben je gebonden aan de lokale infrastructuur. Maar er gebeurt veel op dat vlak. In Hamburg wordt bijvoorbeeld openbare parkeerruimte gebruikt om volwaardige, overdekte, afsluitbare stallingen voor fietsen aan te leggen. Tot het zover is, is de enige optie – althans voor de minder compacte en lichte oplossingen – een goed antidiefstal-systeem.”•