Friends in BikesBusiness is de grote gids van leveranciers, merken en producten in de fietsenbranche. Samengesteld door de redactie van de vakinfo-bron Bikesbanc en het vakblad BikesBusiness.
De leveranciersbedrijven kunnen zich actief presenteren naar de branche en als Partners van Bikesbanc meewerken aan een omvangrijk informatief profiel. Waarin bestaande en potentiële zakenpartners zich gedegen kunnen informeren over het betreffende bedrijf. Bedrijven kunnen er ook voor kiezen om als Friend mee te werken aan een meer compact profiel.
Overige, al dan niet bekende bedrijven zijn opgenomen in een beknopt Editorial Profiel (EP).
Ga direct naar:
BikesBusiness is het lekker leesbare glossy vaktijdschrift voor ondernemers en verantwoordelijke managers in industrie, groothandel, dienstverlening en detailhandel in de fietsbranche.
Abonnement: Het abonnement op BikesBusiness is inbegrepen in het lidmaatschap van Bikesbanc. Dit lidmaatschap kost slechts €. 75,- per jaar en kan altijd tot een maand voor de vervaldatum worden opgezegd.
Adverteren: BikesBusiness is een commercieel vakblad met offline en online publicaties binnen de fietsbranche.
BikesBusiness biedt haar adverteerders een hoog bereik en een hoge attentiewaarde tegen uiterst gunstige tarieven.
Voor meer informatie over onze aantrekkelijke mogelijkheid voor offline en online adverteren, neem contact met ons op:
E-mail: info@bmghandelsmedia.nl
Bij sommige fabrikanten en zeker ook bij fietsenwinkels is er sinds de pandemie sprake van behoorlijke voorraden aan producten. Soms zijn deze voorraden zelfs hinderlijk groot. Een te grote voorraad van een bepaald product in een winkel(magazijn) kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan verplichte inkooporders bij fabrikanten of aan andere voorwaarden die fietsproducenten kunnen stellen. Ook te optimistische verwachtingen van bepaalde producten kunnen bijdragen aan grote voorraden. Dat geldt eveneens voor onvoorziene ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld het economische klimaat en
marktverschuivingen.
Tekst: Sander de Goede
Hoe dan ook, een (te) grote voorraad wordt door veel winkeliers als ongewenst beschouwd. Zeker een forse reserve aan fietsen is onhandig, want die kunnen een hoop ruimte in beslag nemen. Daar komt nog bij dat opslag geld kost en dat het risico van waardevermindering op de loer ligt. Om jou als rijwielhandelaar van dienst te zijn, doken we eens wat dieper in dit thema. Een verhelderende brainstorm en een aanvullende speurtocht leidden vervolgens tot deze 9 concrete tips waarmee je je winkelvoorraad kunt verkleinen en/of onder controle kunt houden. Let op, voor sommige van deze acties heb je mogelijk toestemming nodig van de producent in kwestie.
… verder lezen? Dit artikel is alleen beschikbaar voor Clubleden en partners.