Friends in BikesBusiness is de grote gids van leveranciers, merken en producten in de fietsenbranche. Samengesteld door de redactie van de vakinfo-bron Bikesbanc en het vakblad BikesBusiness.
De leveranciersbedrijven kunnen zich actief presenteren naar de branche en als Partners van Bikesbanc meewerken aan een omvangrijk informatief profiel. Waarin bestaande en potentiële zakenpartners zich gedegen kunnen informeren over het betreffende bedrijf. Bedrijven kunnen er ook voor kiezen om als Friend mee te werken aan een meer compact profiel.
Overige, al dan niet bekende bedrijven zijn opgenomen in een beknopt Editorial Profiel (EP).
Ga direct naar:
BikesBusiness is het lekker leesbare glossy vaktijdschrift voor ondernemers en verantwoordelijke managers in industrie, groothandel, dienstverlening en detailhandel in de fietsbranche.
Abonnement: Het abonnement op BikesBusiness is inbegrepen in het lidmaatschap van Bikesbanc. Dit lidmaatschap kost slechts €. 75,- per jaar en kan altijd tot een maand voor de vervaldatum worden opgezegd.
Adverteren: BikesBusiness is een commercieel vakblad met offline en online publicaties binnen de fietsbranche.
BikesBusiness biedt haar adverteerders een hoog bereik en een hoge attentiewaarde tegen uiterst gunstige tarieven.
Voor meer informatie over onze aantrekkelijke mogelijkheid voor offline en online adverteren, neem contact met ons op:
E-mail: info@bmghandelsmedia.nl
In Zandvoort runt Pieter Versteege het Benelux kantoor van Cosmic Sports, een bedrijf in fietsartikelen. Hij noemt zichzelf een fietser in hart en nieren. “Ik ben tussen de wielen opgegroeid.” Zijn familie had een fietsenwinkel, taxibedrijf en handelde in auto’s.
Tekst: Rosanne de Boer Fotografie: Cosmic Sports
“Hoe ik Cosmic Sports leerde kennen?”, vraagt Pieter Versteege zich hardop af. “Ze waren een klant van mij toen ik voor een Amerikaans bedrijf werkte.” Zo vroegen ze hem of hij interesse had in een dochteronderneming van Cosmic Sports en het Benelux kantoor wilde runnen. Het moederbedrijf opereert in Duitsland en Oostenrijk. Versteege had daar zeker interesse in en werkt nu als importeur in de groothandel. “Intussen zijn we al ruim vijftien jaar verder. Vorig jaar heb ik het jubileum helaas niet kunnen vieren vanwege de coronamaatregelen.”
Verlichting
Cosmic Sports verkoopt zowel online als offline producten. Versteege adviseert fietsers om, evenals bij auto’s, motoren, bromfietsers en scooters, ook overdag het voorlicht en achterlicht te gebruiken. “Ik vraag zeker wielrenners en mensen met een e-bike hierover na te denken. Hiermee fiets je sneller dan veel automobilisten inschatten. Met verlichting zien ze eerder dat je er al bent. Ik rijd zelf ook motor en bij motoren is verlichting overdag vanzelfsprekend.”
Imago en innovatie
Versteege vertelt dat het aanbod aan fietsverlichting toegenomen is. Hij is enthousiast over het Australisch merk Knog. “De mensen die daar werken onderzoeken hoe ze producten kunnen verbeteren die een saai of lelijk imago hebben of onhandig zijn. Ze zijn op innovatie gericht. Wat ze bedenken, is niet altijd succesvol. Maar als het om verlichting gaat, hebben ze veel bereikt. Ook met fietsbellen zijn ze veel bezig geweest. Hun bel die ‘Oi’ heet, verkopen we ook.” Deze bel is zo ontwikkeld dat hij weinig plek op het stuur in beslag neemt. “Hierdoor beschadigt de fietsbel ook minder snel. Ook is de bel zo gemaakt dat het geluid naar voren is gericht.” Na een slok water vervolgt Versteege: “Vroeger zag je alleen gewone dynamo’s. Later kwam de naafdynamo, daarna de batterijlampen en de lichtjes met knoopbatterijen.” Het merk Knog introduceerde ook de Frog (kikker), een type met knoopbatterijen. “Deze kun je op je stuur monteren en kost zo’n 15 à 25 euro. China ging het kopiëren, veel goedkoper aanbieden en nam de markt over. Hun goedkopere versie lag daarna ook in Nederland overal in de winkels.”
Oplaadbare LED’s
“De volgende stap was een batterijloos lampje dat je in een laptop of computer kunt opladen via de USB-poort”, vertelt Versteege over de ontwikkeling van de fietslamp. “Dat heeft Knog bedacht en het werkt nog steeds. Zo’n tien jaar geleden combineerden de Australiërs dit met LED verlichting. Die combinatie heette Blinder.” Na Blinder kwam COB, ofwel: chip-on-board. COB bestaat uit vele minuscule LED-lampen met een laag energiegebruik die veel licht geven. “COB is geïntegreerd in de Blinder-lijn en is via een USB-poort oplaadbaar. ‘Cobber’ betekent in Australië vriend of maatje.”
Zichtbaarheid
De laatste innovatie is een soort verlichting die te buigen is. Versteege: “Dan is het licht ook aan de zijkant zichtbaar, zelfs tot 330 graden. Het probleem van fietsverlichting is dat je aan de zijkant vaak moeilijk te zien bent. Dat probleem is hiermee opgelost.” Goedkoop is zo’n lamp echter niet. Je betaalt er gauw 50 euro voor. “Toch komen er voldoende mensen bij ons die dat voor degelijke fietsverlichting willen betalen. Ze zeggen vaak een betere zichtbaarheid belangrijk te vinden. Ook het design en merk speelt wellicht een rol”, zegt Versteege. “We merken een sterk toegenomen vraag in deze coronatijd naar fietsartikelen. Het is goed te merken dat zelfs in Nederland fietsen nog populairder is geworden en populair lijkt te blijven.” •